Glasparelstralen bij Allround, de grootste van het Oosten

Glasparelen bij Allround

Wij hanteren een gepatenteerde methode voor het glasparelen. Hierdoor kunnen wij al naar gelang uw wens voldoen aan de zogenaamde EHEDG-richtlijn. Dat betekent dat ten aanzien van het oppervlakte van uw materiaal er wordt voldaan aan de richtlijnen die worden verlangd van de food-industrie.
Afhankelijk van de kwaliteit van het aangeleverde materiaal is een RA-waarde van 0,4 mogelijk. Dit is volgens de literatuur de laagst gewenst ruwheid.
Bij waarden lager dan 0,4 is er risico op zogenaamd stromingsproblemen. Klik hier of kijk bij onze afdeling “Downloads” voor meer informatie!

De capaciteiten

In augustus 2015 is de afmeting van onze glasparelcabine vergroot.

De nieuw gebouwde glasparel straalcabine meet een afmeting van 13 meter lang, 10 meter breed en 6 meter hoog. Grote objecten vormen vanaf dat moment geen enkel probleem!

Eind 2020 is de capaciteit verder vergroot, vanaf dat moment kunnen er 2 operators tegelijkertijd glasparelen. Hierdoor wordt de doorlooptijd verder verkort.

Glasparelen voor een fraai uiterlijk

Door te glasparelen wordt het product schoon gestraald. Verkleuringen van bijvoorbeeld lassen worden teniet gedaan, het substraat verkrijgt een egaal uiterlijk. Glasparelen wordt daarom vaak toegepast als het visuele aspect van producten belangrijk is.

Glasparelstralen voor verbeteringen van de oppervlakte-eigenschappen

Door te glasparelen wordt het materiaal ten aanzien van 2 aspecten verbeterd: 
Ten eerste wordt het substraat door de impact van de glasparels harder, het zogenaamde shot-peening effect.
Ten tweede wordt het oppervlakte egaler, eventuele onregelmatigheden in het oppervlakte worden als het ware dichtgehamerd. Hierdoor wordt het object beter reinigbaar en krijgen microbiële besmettingen minder kans.

Glasparelen: de toepassingen

Glasparelen wordt vaak toegepast op bijvoorbeeld RVS bordessen, traanplaten, machines, leidingwerk, silo’s en nog veel meer. 

Daarnaast glasparelen wij elk non-ferro materiaal maar ook glas zelf kunnen wij glasparelen.